Subscribe:

Labels

2016. december 26., hétfő

Ne próbálj megmenteni IX. fejezet


Nagyon kellemes ünnepeket és pihenést kívánok mindenkinek ezzel az új résszel! Remélem tetszeni fog nektek. ;)




Mikor Qhuinn jó negyed óra múlva kimerészkedett a nappaliba, Blay már a kanapén ült, és csak bámult maga elé meredten.
-          Ki volt az? A pizzafutár? Vagy nyertünk valamit? – Blay jéghideggé vált tekintete beléfagyasztotta a szót. – Nos… akkor dobok egy sárgát.

Qhuinn ezek után persze egyáltalán nem használta a piszoárt, csak rátámaszkodott a mosdókagylóra, és elgondolkodott Blay viselkedésén. Miért változott meg ilyen hirtelen? Talán a főnöke hívta, hogy azonnal szüntesse be a dugást azzal a rabbal, akit röpke két nap múlva valószínűleg halálra ítélnek?

-          Téged kerestek. – Qhuinn tudott uralkodni magán, és nem rándult össze meglepetésében. Inkább arrébb húzódott, hogy Blaynek elég helye legyen.
-          Micsoda?
-          Mondom, téged kerestek. Valószínűleg a főnöködhöz volt szerencsém. – Qhuinn vére sebesen kezdett száguldani az ereiben. Itt volt tehát. Végre elkezdhették végrehajtani a tervet.
-          És? Mit akart? – kérdezte, miközben kezet mosott.
-          Közölte velem, hogy hamarosan eljönnek. – Qhuinn módszeresen megtörölközött, és mindvégig nagyon ügyelt az arckifejezésére. – Végig tudtad, mi?
-          Micsodát? – Elhaladt Blay mellett, vissza a szobájukba.
-          Hogy ki fognak vinni innen.
-          Hát persze, hogy tudtam – felelte a másik csendesen. – Egyáltalán nem olyan rosszak, mint hiszed.
-          Hagyták, hogy…
-          … elvigyem a balhét, igen. De megvolt rá az okuk. – Blay keresztbe fonta karját széles mellkasán. Qhuinn utálta ezt a mozdulatot, mert mindig úgy érezte, ki lett zárva. – Mindennek megvan az oka, Blay. Csak adj egy kis időt, hogy bebizonyítsam.

Blay minden jó szándéka – és az esze tiltakozása – ellenére bólintott, így a feszültség egy része elillant kettejük közül. Aztán Qhuinn közelebb lépett hozzá, Blay teste pedig felkészült a fogadására. De a másik férfi nem teperte le sem az ágyra, sem a padlóra, csak a tenyerébe fogta az arcát, és különböző színű szemével fogva tartotta a tekintetét. Blay még soha azelőtt nem kapott ilyen pillantást, és érezte, hogy elgyengül a térde.
-          Bízol bennem? – tette fel Qhuinn a meglepő kérdést. Blay néhány nappal ezelőtt még a szemébe nevetett volna, most azonban gondolkodás nélkül bólintott. Olyan érzése volt, mintha Qhuinn ezzel a gyengéd érintéssel átvette volna felette az uralmat, és kész volt bármiben engedelmeskedni neki.

Egészen másnap reggelig, amikor már butaságnak tűnt fel előtte a viselkedése. Kicsúszott Qhuinn öleléséből, felkapta a köntösét, és kiosont az erkélyre. Visszatérve némi megkönnyebbüléssel állapította meg, hogy Qhuinn még alszik, így gyorsan nekiállt összeütni egy könnyű reggelit. A palacsintasütőért hajolt le, mikor erős kezeket érzett a derekán, aztán nekinyomódott egy méretes merevedés. Nyelt egyet, majd kiegyenesedett.

-          Jó reggelt – köszöntötte rekedten a másikat, és meg sem próbált eliszkolni az érintés elől.
-          Nem voltál ott, mikor felébredtem – dünnyögte Qhuinn a fülébe. Kezei a mellkasára csúsztak, átkarolták, és úgy húzták közelebb a másik izmos testéhez. Blay dobogó szívvel dőlt hátra. Még mindig alig tudta elhinni, hogy a férfi ilyen bújós típus.
-          Gondoltam összeütök valamit. Rosszul tettem?
-          Nem. De téged jobban szeretnélek felfalni.

A délelőttöt úgy töltötték, mintha semmi gondjuk nem lenne a világon; mintha Qhuinn nem egy gyanúsított lenne házi őrizetben, és mintha Blay dolga nem az lett volna, hogy megakadályozza őt a szökésben. A mélyben azonban ott lappangott a kimondatlan kérdés: Qhuinn főnökei tényleg el fognak jönni? Blay mindennél jobban szeretett volna beszélni erről a másikkal, de valahogy úgy érezte, ez az utolsó békésen együtt töltött napjuk, nem akarta szétzúzni a nehezen megteremtett harmóniát. Ha őszinte akart lenni magához, Blaynek be kellett vallania, hogy némi izgalmat is érzett. Már több mint egy hete be voltak zárva, és Qhuinn gyilkos hangulatának elmúltával már nemigen volt más dolga, mint főzzön, mosson és takarítson. Ha viszont a főnökei valóban felbukkannak, az felkavarhatja az állóvizet. Ezen filozofált Blay, míg Qhuinn úgy tett, mintha tévét nézne. Mindketten megjátszották magukat azon a napon félig-meddig; Blay nem kérdezett, Qhuinn pedig nem válaszolt a kimondatlan kérdésekre, bár szívesen megtette volna. De még nem mondhatta el. Ki kellett várnia a megfelelő pillanatot, hogy Blay mindenképpen a helyes utat válassza.

Lefekvéshez készülődtek, ezúttal ki-ki a saját szobájában, bár Qhuinn még onnan is hallani vélte Blay heves szívdobogását, gyorsuló lélegzetvételét. Ő maga is kezdett izgatott lenni, elvégre hamarosan véget ért a kilencedik nap… a főnökei pedig eddig még sosem hagyták cserben. Kíváncsi volt, mit mondtak Blaynek a telefonban, és hogy vajon a férfi elgondolkodott-e az ajánlatukon. 

Végzett pár nyakkörzést, majd lebukott, hogy fekvőtámaszozhasson.
-          Qhuinn? – Blay hangja keresztülvágtatott a szobán, majd megállapodott a férfi szívében. Kényszerítette magát, hogy ott maradjon, ahol van.
-          Tessék?
-          Sajnálom. – És akkor elszabadult a pokol.

0 megjegyzés :

Megjegyzés küldése