Subscribe:

Labels

2016. szeptember 8., csütörtök

Ne próbálj megmenteni VII. fejezet

Rekordgyorsan, alig egy hónap alatt elkészült a soron következő fejezet! Hatalmas hurrá nekem. Node nagyon kellemes olvasást kívánok mindenkinek, a következőt megpróbálom hozni még ebben a hónapban. :)
Annyit még hozzátennék, hogy nem lett a legjobb fejezet.



Qhuinn akkorát ásított, hogy majdnem szétrepedt az állkapcsa, aztán csak feküdt tovább az ágyban. Sosem volt az a sokáig lustálkodós fajta, általában még azelőtt felkelt, hogy a Nap megjelent volna az égen, de a bezártság kissé eltompította. Edzeni szerencsére volt lehetősége, ezen kívül viszont egész nap csak heverészett, tévézett, meg persze evett. Mivel Blay zseniális szakács volt, nem tudta olyan ütemben elégetni a kalóriákat, ahogy felszedte őket. Nem mintha nem lett volna erre más lehetőség is… Erre viszont gondolni sem akart, elvégre éppen elég gondot okozott már így is.

Az eszét átverhette, a testét azonban nem. Mikor meghallotta, hogy a másik férfi a konyhában motoz, kipattant a paplan alól, megigazította magán az alsóját, és ő is kivánszorgott, mintha csak akkor kelt volna. Blay éppen a kávéfőzőt töltötte meg, ahogy minden reggel. Az a sötét köntös volt rajta, amit Qhuinn annyira imádott, bár még csak meg sem érintette. Odasorolt a férfi mellé, hogy kezet mosson. A kézmosás pedig értelemszerűen hosszú-hosszú percekig tartott. Qhuinn összeszorította a száját, miközben megpróbálta mozgásra ösztökélni a testét. Egyáltalán nem szabadott volna Blay közelében tartózkodnia, hiszen a legutóbb is meddig fajult a dolog…

-          Hol van Saxton? – kérdezte inkább, hogy elterelje a figyelmét a másik férfiról.
-          Hazament.
-          Máris? Azt hittem, több időt akartok együtt tölteni… - tette hozzá somolyogva, bár legszívesebben gyönyörű szőke hajánál fogva vonszolta volna ki a lakásból az unokatestvérét. De nem volt benne gyilkos szándék, egyáltalán nem.
-          Szakítottunk – mormolta Blay alig hallhatóan, de persze Qhuinn fülébe és szívébe sikeresen eljutott az információ.
-          Hogy mondod? – fordult felé kicsit, mire Blay elpirult. Qhuinn a maga részéről imádta nézni, amikor ilyen zavartan viselkedett, mert ez azt jelentette, hogy nem közömbösek egymásnak.
-          Már nem vagyunk együtt, oké? Nem nagy ügy.
-          Talált valaki mást? Bár az lehetetlen, mert te… - Idegesen összepréselte a száját, de szerencsére Blay nem kérdezett rá a dologra. Ilyenkor jött kapóra, hogy született úriember. – Sajnálom.
-          Mégis mit? – Blay továbbra sem nézett rá, helyette elővett két bögrét a szekrényből.
-          Hát… mindegy, felejtsd el. Saxtont ismerve nem lesz sokáig üres az ágya. – Magában káromkodott egyet, miközben Blay arca megrándult. – A francba, ne haragudj…
-          Nincs miért. Teljesen igazad van – bólogatott a férfi. – Nem lett volna értelme magam mellett tartanom, így viszont talán rátalálhat valakire, aki tényleg szereti.
-          Miért, te nem… - Qhuinn lehunyta a szemét, és Istenhez fohászkodott, hogy zárja már össze azt a lepcses száját! Blay ismét megkönyörült rajta, és nem szólt semmit.

-          Van valami különleges kívánságod az ebédre vonatkozóan? – tudakolta, Qhuinn pedig sajnálkozott néhány pillanatig, amiért ez a mondat nem sikerült kétértelműbbre.
-          Bármit megeszek, amit készítesz. – Blay bólintott egyet, majd meg is fordult, hogy szétnézzen a konyhaszekrényben. Qhuinn töprengett néhány pillanatig, s ezalatt felidézte magában a mosolyt, amit Blay előző nap küldött neki. Talán csak véletlen volt? Talán annyira meghatotta Saxton távozása, hogy rámosolygott volna bárkire, aki szembe jön vele?

-          Segíteni akarsz? – szólította meg a másik.
-          Mi? Miért?
-          Mert percek óta egy helyben álldogálsz. És kicsit fárasztó folyton kerülgetni téged.
-          Akkor ne kerülgess tovább.
-          Ezt hogy érted? Gázoljak át rajtad? – érdeklődött Blay oda sem figyelve, mert közben a kezében tartott fűszereket szagolgatta.
-          Akár. Ha ezt szeretnéd. – Erre már a másik férfi is felnézett, és ijedten konstatálta, hogy Qhuinn egészen közel merészkedett hozzá.
-          Mit akarsz ezzel? – Blay nem növelte meg a távolságot kettejük között, amit Qhuinn egyértelmű sikerként könyvelt el.
-          Tettél valamit tegnap, amit nem egészen értek. – Csend. – Nem akarod tudni, mi volt az?
-          Rád mosolyogtam.
-          Szóval nem véletlen volt.
-          Rá lehet valakire mosolyogni véletlenül?
-          Mondjuk, pont eltakartam a tévét, ahol megláttad Adam Lambertet, aki a kedvenc énekesed…
-          Honnan tudod, hogy ő a kedvencem? – vonta fel a szemöldökét Blay.
-          Mondtad.
-          És te megjegyezted?
-          Igen. – Qhuinn felvonta a szemöldökét. – Ez olyan nagy dolog? – Blay vállat vont, bár a szíve össze-vissza kezdett dörömbölni.
-          Csak furcsállom. Elvégre ez nem egy alapvető információ. – Qhuinn megdörzsölte a szemét, és úgy döntött, belevág a közepébe.
-          Figyelj, mi lenne, ha hagynánk a francba ezt a körülményeskedést? – Mielőtt Blay visszakérdezhetett volna, folytatta: - Szerintem elég nyilvánvaló a szitu. Egyikünk sem tudja kiverni a fejéből, ami a múltkor történt, és én már nem is akarom. – Blay vonzó arca koncentrációt tükrözött.
-          Szóval mégis meleg vagy?
-          Nem. Csak éppen bejön egy pasi. Illetve nem, faszságokat beszélek. – Tartott egy kis szünetet. – Te jössz be. Magam sem értem, hogy lehet ez, mert soha nem néztem meg egyetlen másik férfit sem – kezdett magyarázkodni. – Pláne az olyanokat nem, mint te.
-          Ezt meg hogy értsem? – fonta karba a kezét Blay.
-          Te jófiú vagy.
-          Mert zsaru vagyok?
-          Nem, szerintem ilyen a személyiséged. Kérem-köszönöm típusú srác vagy, én meg… hát, én meg nem.
-          Te pedig baszd meg-tűnj a francba?
-          Pontosan.
-          És szerinted nekünk lehetne jövőnk ilyen háttérrel?
-          A múltunkon már nem tudunk változtatni, a jövőnk viszont csak rajtunk múlik. – Mikor Blay elmosolyodott, Qhuinn úgy érezte, valaki becsörtetett a mellkasába, és ráncigálni kezdte a szívét.
-          Hogyan is mondhatnék nemet egy ilyen ajánlatra?

4 megjegyzés :

Mese írta...

Ilyen ajánlatra semmiképpen ne mondjon nemet. :) Egyszerűen imádtam, köszönöm az újabb fejezetet, már most olvasnám a folytatást.:) "Kérem-köszönöm típusú srác vagy..." ezen behaltam, annyira eltalált mondat volt. :D

Valerin írta...

Ugye, hogy nem mondhat nemet? :) Megsúgom, hogy tényleg nem fog. :) Nagyon szívesen, szerintem a következő fejezet még jobban is sikerült ennél. Szerettem volna valahogy visszautalni a könyvre, és ez adta magát. Örülök, hogy tetszett! :) Köszönöm, hogy (itt) vagy! :)

Cyd1975 írta...

Óhhh, köszönöm :) Ez nagyon szuper volt, imádtam őket... (mi a manóért filmszerű nekem az egész jelenet, amikor még nem is láttam őket "élőben")... igazán jól esett :) Köszönöm szépen! Vic

Valerin írta...

Kedves Vic, én köszönöm, hogy még mindig ugyanúgy várod a részeket, mint az elején. :) (nem tudom, de örülök neki, hogy így érzed! :))
Hamarosan érkezik a következő rész, várlak vissza titeket! :)

Megjegyzés küldése